Пятница, 17.05.2024, 04:18
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Категории раздела
Видео АМСУ [6]
Поиск
Наш опрос
Какой факультет лучше?
Всего ответов: 318
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив записей
Теги
EUBAM (3)
Полезность
Архив записей
Сайт клуба "Менеджер"
Главная » 2012 » Ноябрь » 12 » Cемінар керівників митних служб країн Європейського Союзу

15:03

Cемінар керівників митних служб країн Європейського Союзу

У столиці України пройшов європейський форум високого рівня з питань митного співробітництва на східному кордоні ЄС «Руйнуючи бар’єри»; семінар зібрав керівників митних служб країн Європейського Союзу та країн-кандидатів на вступ до ЄС і країн-сусідів.

Відкриваючи засідання, Голова ДМСУ Ігор Калєтнік відзначив, що зустріч в рамках ініціативи «Східне партнерство» є надзвичайно важливою в контексті плідного і змістовного політичного діалогу, який наразі ведуть Україна і ЄС.

За роки свого існування програма «Східне партнерство» стала міцним фундаментом для подальшого зближення країн східної Європи та ЄС. На сьогоднішній день товарообіг між Україною та ЄС постійно зростає. У 2012 р він склав понад 30 млрд. дол. США.

«Обсяг європейських інвестицій в українську економіку склав понад 41 мільярд доларів. І поглиблення інтеграційних процесів, зокрема підписання угоди про вільну торгівлю ЄС, повинно сприяти зростанню товарообігу та підвищенню інвестиційної привабливості України. Оскільки це можливість зняття як тарифних, так і не тарифних бар’єрів економічного регулювання» - підкреслив голова митного відомства.

Сьогодні митна служба України динамічно реформується відповідно до міжнародних, в першу чергу європейських, норм і стандартів. Зокрема ключовою складовою для модернізації митної системи стало прийняття нового Митного кодексу.

Все більшої актуальності набуває обмін попередньою інформацією. Це питання отримало підтримку в рамках конференції «Східне партнерство» у Кракові у жовтні 2011 року. На практиці це означає що митники країни, до якої прямує вантаж, матимуть інформацію про нього ще до того, як транспортний засіб, який цей вантаж переміщує, перетне митний кордон. В результаті це значить спрощення та вибірковість митних процедур та скорочення часу оформлення. Наразі такий обмін здійснюється з митною службою Республіки Молдова. В стадії пілотного проекту перебуває обмін попередньою інформацією з Республікою Білорусь.

Надзвичайно успішно реалізується проект щодо обміну інформацією про ТЗ, що переміщуються через українсько-польський кордон. Запровадження цього обміну усунуло можливість митного шахрайства на кордоні і можливість корупційних проявів. На стадії технічного відпрацювання знаходиться обмін попередніми даними з митною адміністрацією Туреччини.

Україна сподівається на розгляд Європарламентом законодавчої ініціативи європейської Комісії про внесення змін до Шенгенського кодексу кордонів. Що дозволить у перспективі, здійснювати спільний митний контроль в пунктах пропуску на українській стороні. Надзвичайно важливим для України є питання технічної допомоги збоку ЄС. Наразі Держмитслужба готова до реалізації 7 спільних інфраструктурних проектів на суму майже 23 млн. євро. 

Просмотров: 708 | Добавил: Egor4750 | Теги: сотрудничество, таможня, семинар | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Таможня дает добро © 2024
больше новостей в газете а также новости