Пятница, 17.05.2024, 05:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Категории раздела
Видео АМСУ [6]
Поиск
Наш опрос
ВЫ?
Всего ответов: 485
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Календарь
«  Июль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Теги
EUBAM (3)
Полезность
Архив записей
Сайт клуба "Менеджер"
Главная » 2012 » Июль » 6 » Команда Дніпропетровського національного університету «Апріорі» виграла чемпіонат України з черлідінгу

23:12

Команда Дніпропетровського національного університету «Апріорі» виграла чемпіонат України з черлідінгу

Команда Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара з черлідінгу «Апріорі» виграла чемпіонат Україні і буде представляти нашу країну в цьому виді спорту на чемпіонаті Європи

Про це, а також про свою команду і цьому виді спорту, на прес-конференції розповіли граючий тренер команди Юрій Шляхов і дві учасниці команди - Антоніна Дон і Ольга Семчак.

Юрій Шляхов розповів, що команда була створена півтора року тому. «Ми побачили виступ команди« Крихітка Чир », які також є збірної ДНУ, але інший склад. Побачили їх джаз-виступ. І тоді з Наталією Василівною Бачинської, яка раніше серйозно займалася акробатикою, вирішили створити власну команду, але яка буде виступати тільки в черлідінг - виду спорту, заснованого на акробатики. Набрали зацікавилися цим спортом студентів і студенток, вони погодилися. Так і була створена наша команда «Апріорі».
Спочатку ми думали, що ми займемо десь третє - четверте місце по місту, коли вперше взяли участь в таких змаганнях. Але ми завоювали відразу ж перше місце.

Після цього в команду прийшли й інші студенти, і на даний момент в команді 15 чоловік - 13 осіб основного складу і двоє запасних. Чемпіонат України, на якому ми завоювали перше місце і право представляти країну на чемпіонаті Європи, проходив 11 і 12 лютого в Харкові. Це був чемпіонат з американської версії, в якому брали участь команди з кількох областей України та три команди з Росії - всього 8 команд в нашій номінації.

Нам було дуже непросто, оскільки перед самою поїздкою захворів один із членів команди, і його довелося терміново замінювати запасним. На самому виступі думали, що суддівство буде не в нашу сторону. Але за допомогою складної акробатики і підказок провідних тренерів Україні чемпіонат ми все-таки виграли і здобули право представляти Україну на чемпіонаті Європи.

Чемпіонат Європи буде проходити в кінці серпня, в Амстердамі (Нідерланди). Правда, все фінансування команди поки тримається на власних засобах і допомоги університету у вигляді безкоштовного спортзалу та надання необхідного нам інвентарю. Але шукаємо посилено кошти для поїздки в Амстердам.

Нам дуже хотілося б знайти спонсорів, оскільки команда дійсно перспективна. І думаю, років через три на чемпіонаті світу якісь медалі завоюємо. А на Європі сподіваємося, як мінімум на «бронзу», оскільки наш рівень дозволяє на це розраховувати. Але дуже сильну конкуренцію нам створюють росіяни. Вони - реально сьогодні найсильніші в Європі в цьому виді спорту.

Сьогодні черлідінг має статус офіційного виду спорту, американці намагаються його провести і в олімпійські види спорту, але поки у них це не виходить. Хоча в світі сильніше американців також поки нікого немає. Але вони - родоначальники, і цим сказано все.

Багато хто сьогодні представляють черлідінг виключно, як групу дівчат з «мітелками», які розігрівають публіку перед футбольними або баскетбольними матчами. Але це - не є черлідінг, як такої. Це - поп-хореографія або джаз-хореографія з деякими елементами акробатики. А сам черлідінг - це в основному акробатика, з деякими елементами обов'язкових танцювальних рухів і настільки ж обов'язкової «кричалки» на самому початку виступу. В цілому ж черлідінг - силова акробатика, з обов'язковими сальто, фляки, підтримками, пірамідами, але йде під музику і з певним стилістичним сюжетом. Тому в команді не тільки дівчата, а й хлопці. Причому, хлопці фізично міцні і накачані, оскільки всі дві хвилини виступу їм треба підтримувати дівчат, бути основою пірамід і так далі, і все це - в досить швидкому темпі ».

Антоніна Дон зупинилася на підготовці до чемпіонату Україну. «У нас було дуже велике бажання виступити і показати, все, що ми вже можемо, показати на найвищому рівні. Доводилося для цього багато тренуватися, проводити в спортзалі практично весь вільний від навчання час. Тренери намагалися зробити з нас професійних спортсменів, оскільки коли ми прийшли в команду, то підготовка у нас була на аматорському рівні. Тому нам було не просто.

Черлідінг - командний вид спорту, де кожен член команди просто зобов'язаний підтримувати один одного не тільки на майданчику, але і в житті, інакше злагодженого виступу не вийде. А, значить, не буде результату, не буде і команди. Нам це, на щастя, вдається. Ось так спільними зусиллями ми й добилися того, чого хотіли », - розповіла Антоніна Дон.

Ольга Семчак повідомила: «Додаткові проблеми при підготовці створювало і те, що вся команда складається зі студентів, причому - різних факультетів і курсів навчання. Все це поєднати воєдино було досить складно.

Крім того, тренування забирають багато сил, оскільки акробатика - це силовий вид спорту. Але, одночасно, цей вид спорту дає незвичайне натхнення. І навіть повертаючись додому після тренувань втомленими, відчуваєш себе окриленим. І сам себе підстьобує: сьогодні у нас вийшло непогано, а завтра має бути добре, а через тиждень - ще краще, а там ми зобов'язані стати справжніми спортсменами - черлідером, і все у нас вийде.

Ось так спільними зусиллями, постійно підбадьорюючи один одного, допомагаючи кожному, якщо у когось поганий настрій, або щось не виходить, ми приходимо до того, що стаємо єдиною командою ».

Також дівчата повідомили, що в команді представлені дуже багато факультетів і спеціальності університету. Так, Антоніна Дон - студентка механіко-математичного факультету, а Ольга Семчак вчиться на спеціальності «Прикладна математика».

Материал предоставлен сайтом Sports.dp.ua
Просмотров: 743 | Добавил: Egor4750 | Теги: Днепропетровск | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Таможня дает добро © 2024
больше новостей в газете а также новости